Kas yra plėvelės priešlaikinis įtempimas (pre-stretch)?

Kas yra plėvelės priešlaikinis įtempimas (pre-stretch)?

Pre-stretch rodiklis nusako galimą plėvelės išsitempimą lyginant su jos pradiniu ilgiu. Pre-stretch užtikrinamas tam tikra plėvelės karietėlės konstrukcija ir funkcionalumu ir pačios plėvelės struktūra. Stretch plėvelės ištempimas vykdomas dviejų guminiu volelių pagalba, kurie sukasi skirtingu greičiu. Dėl minimalaus atstumo tarp volelių užtikrinamas plėvelės ištempimas iki 400%. Esant 200% pre-stretch rodikliui, vienas plėvelės metras po karietėlės pailgėja iki trijų metrų. Šis dydis matuojamas procentais.

 

 

 

 

Kam reikalingas pre-stretch

Stabilumas. Apvyniojus krovinį stretch plėvele, prieš tai ją ištempus jau po minutes galima matyti kaip plėvelė dar tampriau aptraukia krovinį. Tuo pasiekoje krovinis ant paletės laikosi stabiliau. Tai vyksta dėl taip vadinamos elastinės plėvelės atminties, taip vadinama savybė kai ištempus plėvelę jį bando grįžti į pradinę būseną ir labiau aptraukia paletę.

Ekonomija. Naudojant vyniotuvus su pre-stretch funkcija pastebimai taupoma plėvelė. Priešlaikinis įtempimas leidžia sumažinti plėveles sunaudojimą nuo 30 iki 70 proc. Tai priklauso nuo pačios pakavimo mašinos ir jos plėveles karietėles funkcionalumo.